Door Gift Jenis Apa Yang Harus Disediakan Kepada Tetamu VIP?

Faridah : abang, door gift kahwin untuk tetamu jemputan dah ada. Yang untuk tetamu VIP pula macam mana? Kamal    : sayang, abang pun pening kepala ni. Dah banyak item kita lihat, macam tak berapa sesuai ajer. Tak cukup standard. Faridah : yelar bang. Yang item kita lihat macam biasa ajer, tak ada kelainan dengan gift kahwin yang lain. Untuk VIP, kita nak yang special, … Continue reading Door Gift Jenis Apa Yang Harus Disediakan Kepada Tetamu VIP?

Ekonomi Tak Baik, Masih Nak Sediakan Cenderahati Perkahwinan Ke?

Si Suami: Sayang, masih perlukah kita menyediakan cenderahati perkahwinan semasa majlis perkahwinan kita nanti? Si Isteri: Mesti-lah bang. Kan ia sangat penting sebagai tanda terima kasih kepada sanak-saudara serta kawan-kawan yang sudi menghabiskan masa dan wang untuk menghadiri majlis kita. Si suami: Tapi sayang, sekarang ekonomi tak baik, inflasi semakin meningkat, nilai mata wang kita semakin merosot. Masa dulu RM1 boleh beli 10 keping pisang … Continue reading Ekonomi Tak Baik, Masih Nak Sediakan Cenderahati Perkahwinan Ke?

Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Cherry Blossom)

Cherry Blossom atau lebih dikenali sebagai Bunga Sakura merupakan bunga lambang negara Jepun. Bunga ini merupakan salah satu tarikan pelancongan ke negara Jepun. Setiap tahun, ramai pelancong dari seluruh dunia melawat ke negara Jepun untuk menikmati kecantikan bunga ini. Kini, cherry blossom telah digunakan dalam proses pembikinan lilin perkahwinan. Cherry blossom telah direka ke atas lilik perkahwinan yang berbentuk kek. Ini menghasilkan lilin perkahwinan bentuk … Continue reading Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Cherry Blossom)

Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Calla Lily)

Calla Lily merupakan sejenis bunga yang amat popular dan cantik serta elegan. Ianya banyak digunakan semasa Mother’s Day di mana anak-anak akan menghadiahi ibunya sejambak bunga Calla Lily. Ini adalah sebagai tanda penghargaan ke atas jasa ibu yang bersusah payah mendidik serta membesarkan mereka. Bunga ini juga memberi makna kesucian dan ketulenan. Lilin perkahwinan bentuk Calla Lily telah mengambil konsep kesucian dan ketulenan ini. Pemberian … Continue reading Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Calla Lily)

Lilin Perkahwinan (Bentuk kek)

Kek pada masa dahulu biasanya digunakan dalam majlis harijadi. Namun, pada masa kini, kek telah banyak digunakan dalam majlis perkahwinan. Pengantin baru akan dijemput ke atas pentas dan mereka akan memotong kek tersebut bersama-sama sebagai tanda kasih sayang yang berpanjangan selepas berkahwin. Memandangkan kek telah menjadi salah satu benda yang tidak dapat dikecualikan dalam majlis perkahwinan, maka di sini saya ingin mengesyorkan satu lilin perkahwinan … Continue reading Lilin Perkahwinan (Bentuk kek)

Lilin Perkahwinan (Bentuk Bunga Ros) Saiz Kecil

Bunga ros merupakan salah satu bunga yang paling digemari oleh semua lapisan masyarakat. Semasa Valentine’s Day, bunga ini menjadi rebutan orang ramai untuk dihadiahi kepada kekasih masing-masing. Bunga ros juga banyak dibeli semasa upacara konvokesyen di mana para mahasiswa dan mahasiswi akan dihadiahi sejambak bunga tersebut. Bagi golongan orang ramai, bunga ros merupakan bunga yang sangat cantik, menawan serta mempunyai nilai yang tinggi. Lilin perkahwinan bentuk … Continue reading Lilin Perkahwinan (Bentuk Bunga Ros) Saiz Kecil

Lilin Perkahwinan (BentuK Gaun)

Lilin perkahwinan yang berbentuk gaun ini sangat cantik. Harganya pun mampu dimiliki oleh semua lapisan masyarakat. Pemilihan lilin perkahwinan bentuk gaun untuk dijadikan cenderahati perkahwinan memang popular. Selain daripada faktor harga, reka bentuk yang unik serta saiz yang cantik turut menjadikan lilin ini menjadi pilihan orang ramai. Setiap tetamu undangan yang menerimanya pasti sangat gembira. Mereka boleh menggunakan lilin perkahwinan bentuk gaun tersebut sebagai paparan … Continue reading Lilin Perkahwinan (BentuK Gaun)