Archives

Door Gift Jenis Apa Yang Harus Disediakan Kepada Tetamu VIP?

Faridah : abang, door gift kahwin untuk tetamu jemputan dah ada. Yang untuk tetamu VIP pula macam mana?

Kamal    : sayang, abang pun pening kepala ni. Dah banyak item kita lihat, macam tak berapa sesuai ajer. Tak cukup standard.

Faridah : yelar bang. Yang item kita lihat macam biasa ajer, tak ada kelainan dengan gift kahwin yang lain. Untuk VIP, kita nak yang special, cantik, elagan, unik dan

                      mewah. Cam tu baru tetamu VIP kita gembira.

Kamal    : Kita cuba cari lagi. Saya rasa pastinya ada gift kahwin yang sesuai.

Anda sebagai bakal pengantin baru juga menghadapi masalah sedemikian? Di sini ada beberapa item yang sesuai untuk tetamu VIP.

Cenderahati Kahwin Untuk Tetamu VIP

  • Lilin Berbentuk Rose

Lilin bulat rose berbentuk bulat. Di permukaan lilin tersebut diukir dengan bunga-bunga rose kecil. Saiz lilin ini ialah Panjang (L) 6.0cm x Lebar (W) 6.0cm x Tinggi (H) 6.0cm. Setiap unit lilin rose disimpan dalam satu kotak lutsinar yang bersaiz Panjang (L) 7.0cm x Lebar (W) 7.0cm x Tinggi (H) 7.0cm. Di luar kotak pula diikat dengan satu riben organza dan disertai sekeping tag bertulis “Thank You”.

Rose Ball Candle

small rose ball candle

Ekonomi Tak Baik, Masih Nak Sediakan Cenderahati Perkahwinan Ke?

Si Suami: Sayang, masih perlukah kita menyediakan cenderahati perkahwinan semasa majlis perkahwinan kita nanti?

Si Isteri: Mesti-lah bang. Kan ia sangat penting sebagai tanda terima kasih kepada sanak-saudara serta kawan-kawan yang sudi menghabiskan masa dan wang untuk menghadiri majlis kita.

Si suami: Tapi sayang, sekarang ekonomi tak baik, inflasi semakin meningkat, nilai mata wang kita semakin merosot. Masa dulu RM1 boleh beli 10 keping pisang goreng. Sekarang dengan RM1 kita hanya mampu beli 2 atau 3 keping ajer. Kita dah pakai banyak duit untuk membeli gaun pengantin, mengupah perkhidmatan katering yang famous, upah juru gambar dan jurufoto, upah juru mekap, perhiasan pelamin dan sebagainya…abang berada di ambang muflis ni… 😦

Si Isteri: Abang, jangan la sakit hati. Duit yang dibelanjakan boleh didapat balik. Abang perlu bersyukur kerana dapat isteri yang baik seperti saya…  🙂 Cenderahati perkahwinan yang kita hendak sediakan tidak semestinya mahal. Asalkan ia unik, berkualiti dan bersesuaian dengan tema perkahwinan kita..then O.k lah..

Si Suami: O.K la sayang..abang ikut sajer semua kehendak awak. Kahwin pun hanya sekali seumur hidup..lets do it..kita buat survey dan cari cenderahati perkahwinan yang murah, unik, cantik dan elegan untuk hari “Raja Sehari” nanti.

Jenis Cenderahati Perkahwinan Yang Murah, Unik dan Elegan

Lilin merupakan cenderahati perkahwinan yang popular. Lilin yang dihasilkan oleh pengilang sebagai lilin perkahwinan biasanya terdiri daripada benda-benda yang anda biasa lihat di dalam sesuatu majlis perkahwinan. Contohnya lilin berbentuk gaun pengantin, lilin berbentuk kek perkahwinan, lilin berbentuk bunga ros dan sebagainya. Lilin ini juga mempunyai pelbagai jenis warna dan saiz. Ciri-ciri kepelbagaian ini membolehkan lilin yang ada dapat diseragamkan dengan tema majlis perkahwinan anda. Harga untuk setiap lilin juga adalah berbeza. Dengan itu, anda mampu memilikinya dengan bajet yang sedia ada. Lilin yang ada di pasaran biasanya dalam set yang diisi di dalam kotak khas. Anda boleh menghiasinya dengan reben serta menambahkan kad ucapan yang bertulis tarikh, masa dan lokasi majlis anda.

Gown Candle Pink

Angsa cherry blossom candle cake candle apple my eye small rose ball candle calla lily candle

Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Cherry Blossom)

Cherry Blossom atau lebih dikenali sebagai Bunga Sakura merupakan bunga lambang negara Jepun. Bunga ini merupakan salah satu tarikan pelancongan ke negara Jepun. Setiap tahun, ramai pelancong dari seluruh dunia melawat ke negara Jepun untuk menikmati kecantikan bunga ini.

Kini, cherry blossom telah digunakan dalam proses pembikinan lilin perkahwinan. Cherry blossom telah direka ke atas lilik perkahwinan yang berbentuk kek. Ini menghasilkan lilin perkahwinan bentuk kek cherry blossom yang sangat cantik dan menawan. Sekiranya bajet anda mencukupi, anda boleh pertimbangkan idea menghadiahi setiap tetamu dengan lilin perkahwianan bentuk kek cherry blossom ini.

Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Cherry Blossom)

Saiz: Panjang 6.8 cm x Lebar 6.8 cm x Tinggi 6cm

Diskaun Pukal

20-99 pieces RM4.40
100-199 pieces RM3.90
200-299 pieces RM3.80
300-499 pieces RM3.70
500 pieces > RM3.60

Untuk Maklumat Lanjut, Sila Layari :  http://www.facebook.com/pages/Mylovelywedding/373746259351870

Lilin Perkahwinan (Bentuk Kek Calla Lily)

Calla Lily merupakan sejenis bunga yang amat popular dan cantik serta elegan. Ianya banyak digunakan semasa Mother’s Day di mana anak-anak akan menghadiahi ibunya sejambak bunga Calla Lily. Ini adalah sebagai tanda penghargaan ke atas jasa ibu yang bersusah payah mendidik serta membesarkan mereka. Bunga ini juga memberi makna kesucian dan ketulenan.

Lilin perkahwinan bentuk Calla Lily telah mengambil konsep kesucian dan ketulenan ini. Pemberian setiap lilin ini kepada para tetamu undangan bagaikan penghargaan ke atas kesucian tali persaudaraan dan persahabatan.

Penerangan Produk

Diskaun Pukal

20-99 pieces RM4.40
100-199 pieces RM3.90
200-299 pieces RM3.80
300-499 pieces RM3.70
500 pieces > RM3.60

Sekiranya tempahan anda melebihi stock sedia ada, jangan risau, kami boleh membuat tempahan awal untuk anda. Masa yang diambil lebih kurang 6-8 minggu.

Saiz: Panjang 6.8 cm x Lebar 6.8 cm x Tinggi 6cm

Untuk Maklumat Lanjut, Sila Layari :  http://www.facebook.com/pages/Mylovelywedding/373746259351870

Lilin Perkahwinan (Bentuk kek)

Kek pada masa dahulu biasanya digunakan dalam majlis harijadi. Namun, pada masa kini, kek telah banyak digunakan dalam majlis perkahwinan. Pengantin baru akan dijemput ke atas pentas dan mereka akan memotong kek tersebut bersama-sama sebagai tanda kasih sayang yang berpanjangan selepas berkahwin.

Memandangkan kek telah menjadi salah satu benda yang tidak dapat dikecualikan dalam majlis perkahwinan, maka di sini saya ingin mengesyorkan satu lilin perkahwinan yang berbentuk kek untuk semua. Lilin perkahwinan bentuk kek ini sangat unik rekaannya. Kek ini mempunyai 3 tingkat, sama dengan kek yang biasa digunakan dalam majlis perkahwinan.

Hadiahi setiap tetamu undangan dengan lilin perkahwinan bentuk kek yang istimewa ini. Ini pasti meninggalkan kenangan manis kepada mereka.

Penerangan Produk

Diskaun Pukal

20-99 pieces RM3.80
100-199 pieces RM3.20
200-299 pieces RM3.10
300-499 pieces RM3.00
500 pieces > RM2.90

Terdapat 3 jenis warna untuk pilihan anda: Putih, Ungu & Merah Jambu

Stok Sedia Ada:

  Merah Jambu – 200pcs
Ungu – 200pcs
Putih – 200pcs

Sekiranya tempahan anda melebihi stock sedia ada, jangan risau, kami boleh membuat tempahan awal untuk anda. Masa yang diambil lebih kurang 6-8 minggu.

Lilin Perkahwinan (Bentuk kek)

Saiz: Panjang 6cm x Lebar 6cm x Tinggi 6.5cm

Lilin Perkahwinan (Bentuk Bunga Ros) Saiz Kecil

Bunga ros merupakan salah satu bunga yang paling digemari oleh semua lapisan masyarakat. Semasa Valentine’s Day, bunga ini menjadi rebutan orang ramai untuk dihadiahi kepada kekasih masing-masing.

Bunga ros juga banyak dibeli semasa upacara konvokesyen di mana para mahasiswa dan mahasiswi akan dihadiahi sejambak bunga tersebut.

Bagi golongan orang ramai, bunga ros merupakan bunga yang sangat cantik, menawan serta mempunyai nilai yang tinggi.

Lilin perkahwinan bentuk bunga ros ini juga sangat cantik dan menawan. Para tetamu yang menerimanya sebagai cenderahati perkahwinan pasti berasa amat bahagia dan menyentuh hati.

Penerangan Produk

Diskaun Pukal

20-99 pieces RM3.60
100-199 pieces RM3.10
200-299 pieces RM2.90
300-499 pieces RM2.80
500 pieces >RM2.70

Stock Sedia Ada.

Sekiranya tempahan anda melebihi stock sedia ada, jangan risau, kami boleh membuat tempahan awal untuk anda. Masa yang diambil lebih kurang 6-8 minggu.

Saiz Lilin 4cm x 4cm x 4cm

Saiz Kotak 6.3cm x 6.3cm x 5.8cm

Untuk Maklumat Lanjut, Sila Layari :  http://www.facebook.com/pages/Mylovelywedding/373746259351870

Lilin Perkahwinan (BentuK Gaun)

Lilin perkahwinan yang berbentuk gaun ini sangat cantik. Harganya pun mampu dimiliki oleh semua lapisan masyarakat. Pemilihan lilin perkahwinan bentuk gaun untuk dijadikan cenderahati perkahwinan memang popular. Selain daripada faktor harga, reka bentuk yang unik serta saiz yang cantik turut menjadikan lilin ini menjadi pilihan orang ramai.

Setiap tetamu undangan yang menerimanya pasti sangat gembira. Mereka boleh menggunakan lilin perkahwinan bentuk gaun tersebut sebagai paparan di almari rumah.

Saiz lilin pengantin ini – Panjang: 4cm x Lebar: 3.2cm x Tinggi: 6.8cm

Penerangan Produk

Diskaun Pukal

20-99 pieces RM3.20
100-199 pieces RM3.00
200-299 pieces RM2.80
300-499 pieces RM2.70
500 pieces >  RM2.60

Untuk Maklumat Lanjut, Sila Layari :  http://www.facebook.com/pages/Mylovelywedding/373746259351870