Mason Jars Sebagai Cenderahati Perkahwinan

Mason Jars ataupun balang Mason dicipta oleh John Mason pada lebih kurang 160 tahun dahulu untuk kegunaan mengisi makanan. Dengan adanya Mason Jars ini, industri makanan dapat berkembang pesat kerana ia mampu mengekalkan kesegaran barang makanan yang dicipta pada masa itu.

Kegunaan Mason Jars Sebagai Cenderahati Perkahwinan

Balang Mason luas kegunaannya pada masa kini. Ia tidak lagi terhad untuk industri makanan. Mason Jars pada masa ini amat popular digunakan sebagai cenderahati perkahwinan. Salah satu sebab balang Mason menjadi pilihan ramai kerana ianya tidak mudah pecah, senang diperolehi dan boleh dihiasi mengikut kesukaan sendiri.

Apa Yang Boleh Diisi Di Dalam Masan Jars

Ok. Apa yang pengantin baru ingin beri kepada tetamu? Coklat? Gula-gula ataupun kacang? Kesemua ini boleh saja diisi ke dalam balang kaca Mason. Di samping itu, perhiasan juga boleh ditambah pada balang kaca ini. Contohnya ikat dengan reben, bunga lavender agar ianya kelihatan special, anggun dan unik di mata setiap tetamu jemputan majlis perkahwinan anda. Apabila tamatnya kenduri makan, balang Mason tersebut boleh dibawa balik ke rumah untuk sebagai perhiasan ataupun untuk mengisi barang-barang kecil. Ianya amat pratikal.

Mason Jars

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s