Kek Perkahwinan

cherry blossom candle

Salah satu tetamu penting ke majlis perkahwinan anda diliputi dalam gula. Tidak! Bukan muka adik sepupu anda yang diliputi gula, tetapi ialah kek perkahwinan.

Majlis perkahwinan tidak akan sempurna atau lengkap tanpa penyediaan kek. Di perantaraan majlis, pengantin baru akan dijemput ke pentas untuk memotong kek bersama. Pemotongan kek perkahwinan bersama oleh sepasang pengantin baru dipercayai sebagai lambang keinginan dan kerelaan perkongsian suka dan duka oleh kedua-dua pengantin.

Petua Untuk Memilih Kek Perkahwinan

Untuk memilih kek perkahwinan, perkara utama yang pengantin baru perlu risau ialah rasa. Berkaitan dengan rasa kek, ia sebenarnya amat senang untuk diselesaikan. Pengantin baru hanya perlu menghubungi tukang kek yang berhampiran dan membuat perjanjian untuk mencuba kek-kek yang ada. Di situ, saya pasti anda akan ghairah dengan pelbagai jenis pilihan rasa yang ada.

Setelah pilihan rasa dibuat, langkah kedua ialah menentukan desain yang anda nak. Pengantin baru boleh merujuk kepada tema perkahwinan yang mereka bakal adakan. Desain kek tersebut boleh sama ada bercorak moden atau tradisinal. Semua tetamu jemputan kahwin akan menumpukan perhatian kepada kek yang anda letakkan di pentas dewan. Jadi, pastikan ia betul-betul cantik, elegan dan menawan.

calla lily candle

Untuk menarik perhatian ramai, caranya ialah bersifat kreatif. Pengantin baru boleh menyuruh tukang kek menambah warna di atas kek perkahwinan yang secara tradisinalnya hanya berwarna putih. Reben yang berwarna-warni juga boleh dihiasi di sekeliling kek tersebut. Di permukaan kek tersebut, mesej peribadi atau nama pengantin baru boleh ditulis.

Cupcakes juga merupakan trend masa kini. Pengantin baru juga memilih bentuk, rasa serta desain yang mereka rasakan bersesuaian dengan majlis.

cake candle

Lilin Berbentuk Kek Perkahwinan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s